Malta

8-daagse vliegreis naar Malta
van woensdag 23 mei t/m woensdag 30 mei 2018


reisleider
Hans Scholten


ass. reisleider
Henk Scholten


chauffeur-malta


gids Dane Munro
Drietour reizen
 InternetTijd en weer Malta Valletta
 WikipediaMaltezer Orde
INLEIDING
Als de apostel Paulus na terugkomst van zijn tweede zendingsreis Jeruzalem bezoekt, wordt hij daar gevangen genomen. Omdat hij Romeinse staatsburger is, beroept hij zich op een oordeel door de keizer. Daarvoor moet hij naar Rome. Het schip, waarmee hij en zijn medegevangenen die reis ondernemen, komt in een zware storm terecht. Ter hoogte van het eiland Malta vergaat het schip, maar alle opvarenden komen ongedeerd aan land (Hand. 27). Paulus verblijft zo’n drie maanden op Malta. Sporen hiervan zijn terug te vinden op het Paulus eiland in St. Paul’s Bay en de Paulusgrot in Rabat. Tijdens deze reis wordt uitgebreid aandacht geschonken aan het verhaal van Paulus op Malta. Maar Malta biedt meer dan het verhaal van de apostel.
Film Malta 1
Film Malta 2
Hotel Santana ****
AankomstNachtenVertrek Plaats
23 mei730 mei Google mapsQawra
Hotel Santana ligt ideaal gelegen in het centrum van Qawra. Zo vind je in de directe omgeving vele leuke restaurants en winkels. Daarnaast ligt de boulevard maar op ca. 5 minuten lopen vanaf het hotel.
De kamers van het 4-sterrenhotel zijn comfortabel ingericht en beschikken allemaal over een balkon. Vanaf het dakterras heb je prachtig panoramisch uitzicht over de kuststad en de strak blauwe zee. Neem een duik in het buitenzwembad of geniet van de warme zomer op één van de ligbedjes van het zonneterras. Doordat het zonneterras deels overdekt is, is de schaduw opzoeken op het dak geen probleem.
Bekijk de video over het hotel op YouTube Hotel Santana
 Internetwww.hotelsantana.com
 Google mapsHotel Santana
 WikipediaQawra
dag 1, woensdag 23 mei Amsterdam - Malta
Om 7.15 uur vertrekken we vanuit Zeeland, maar al snel geraken we in een file en dat herhaalt zich vrijwel constant tot Utrecht. Om ongeveer 9. 45 uur zijn we op Schiphol en kunnen dan snel inchecken.
VluchtnummerVertrekAankomst
KM 39711.50 uur14.50 uur
Vlucht van Schiphol met Air Malta naar Malta en, na ontvangst door een vertegenwoordigster van Drietour op Malta, tranfer naar Hotel Santana in Qawra.
dag 2, donderdag 24 mei Valletta
Een bezoek aan de hoofdstad Valletta. ´s Morgens maken we een havencruise voor een eerste blik op deze bijzondere stad. Zo krijgen we een indruk van de natuurlijke schoonheid van de baaien en kolossale verdedigingswerken, die vijanden moesten weren.
We vervolgen de dag al wandelend door Valletta. Zo bezoeken we de Upper Barrakka Gardens met een prachtig zicht op de Grand Harbour en bezichtigtigen we de rijk gedecoreerde St. Johns Co. Kathedraal. Na de lunch bekijken we het audiovisuele spektakel ‘Malta Experience’, een boeiende kennismaking met de bewogen en rijke geschiedenis van het eiland.
 Google mapsValletta
 WikipediaValletta
 InternetSt. Johns Co-Kathedraal
 WikipediaSt. Johns Co-Kathedraal
dag 3, vrijdag 25 mei Zuid Malta
Een verkenning van het zuiden, die begint met een bezoek aan het 3600 jaar oude tempelcomplex Hagar Qim. Een indrukwekkend bouwwerk, dat vrij in het landschap ligt en op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Vervolgens varen we, met een typisch Maltezer bootje, luzzu, naar de bekende ‘Blauwe Grotten’ over een heldere zee met b(l)oeiende onderwater flora.
Hierna gaan we naar het vissersdorpje Marsaxlokk. In de haven liggen talloze luzzu, die typische vissersbootjes geschilderd in helder rood, blauw en geel en voorzien van het oog van Osiris. Jammer dat we geen tijd hebben om te snuffelen op de kleurrijke markt. We laten ons wel verwennen met een heerlijke lunch aan de haven! Terug naar het hotel en de verdere middag zijn we vrij.
 Google mapsTempelcomplex Hagar Qim
 WikipediaTempelcomplex Hagar Qim
 Google mapsBlauwe grotten
 WikipediaBlauwe grotten
 Google mapsMarsaxlokk    WikipediaMarsaxlokk
dag 4, zaterdag 26 mei Mdina - Rabat - St. Paul's Eiland
Een duik in het verleden met een bezoek aan Mdina. Het is de voormalige hoofdstad en wordt ook “de stille stad” genoemd. We wandelen door de slingerende straatjes en zien paleisachtige huizen, kerken en kloosters. Vanaf de imposante stadsmuren overzien we heel Malta. Hierna gaan we op zoek naar Paulus. In Rabat bezoeken we de grotten waar hij na zijn schipbreuk enige maanden verbleef. Hierboven ligt de St. Paul´s kerk, speciaal gebouwd ter herinnering aan Paulus. Vanuit Rabat gaat het naar de kust. Per luzzu varen we naar de plek, waar de apostel schipbreuk leed, St. Paul´s Island. We vinden er stilte, rust en een enorm beeld van Paulus. Reisleider Hans verzorgt er een korte overdenking.
 WikipediaMdina
 Google mapsSt. Pauls Catacomben
 Google mapsSt. Pauls Kathedraal
dag 5, zondag 27 mei Vrije dag

Zondag: kerkdienst, verder vrij.
dag 6, maandag 28 mei Eiland Gozo
Dagexcursie naar Gozo. Hoewel het maar 20 minuten varen is, is de sfeer op Gozo heel anders dan op Malta. Het eiland is rustiger en de tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Tijdens de tour bezoeken we de kerk Ta Pinu, de citadel van Victoria, Xlendi baai en het Dwerja Point met de bekende ‘Fungus Rock’. Door de hoogteverschillen verrast het uitzicht steeds opnieuw.
 YouTubeGozo info(25,52 min.)
dag 7, dinsdag 29 mei Ta Qali - Meridiana wijnlandgoed
Een kijkje in het rustieke dorpje Ta Qali, waar handwerkslieden op traditionele wijze verschillende ambachten uitoefenen. Hierna naar het Meridiana wijnlandgoed. Op Malta wordt uitstekende wijn geproduceerd en de wijnen, die hier vandaan komen horen bij de beste van het land. We krijgen een korte rondleiding. Onder het genot van een heerlijke lunch, bestaande uit allerlei hapjes, proeven we een witte wijn, een rosé en een rode wijn. Verdere middag vrij.
dag 8, woensdag 30 mei
Al heel vroeg in de morgen kunnen we ontbijten in het hotel.
Daarna transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Schiphol/Amsterdam.
VluchtnummerVertrekAankomst
KM 39407.40 uur10.50 uur
Tegen 11.45 uur vertrekken met een busje van taxibedrijf Van Boxtel naar Zeeland. Bij aankomst heeft Bert de koffie en broodjes al klaar. Nog een uurtje napraten en ieder gaat voldaan weer naar huis.
  


Malta groepsfoto

Uw aanvullingen en suggesties zijn welkom. M.v.g. Frans Jacobs
  Top Print