Andalusië

11-daagse vliegreis naar Andalusië
van dinsdag 23 september t/m vrijdag 3 oktober 2014


reisleider
Atie Ewoldt


ass. reisleider
Paula Bodok


chauffeur
George


gidsen
Drietour reizen
 InternetTijd en weer Malaga
Malaga magnifiek Andalusie.pdf
INLEIDING
Andalusië, het land van de flamenco, sherry, paarden en overheerlijke tapas, is een waar juweel! Ook het prachtige achterland en de rijke historie mogen niet vergeten worden. Tijdens deze reis herleeft voor ons het verleden. We ervaren de Moorse aanwezigheid van bijna 8 eeuwen tijdens ons bezoek aan de parels van Moorse kunst: de moskee-kathedraal in Cordoba, het immense Alhambra in Granada en de kathedraal met de klokkentoren Giralda in Sevilla. Zon, zee, goudgele stranden en karakteristieke, sfeervolle witte dorpjes maken de reis compleet!
 InternetAndalusië Spanje
Hotel Alay ***
AankomstNachtenVertrek Plaats
23 september103 oktober  Google mapsBenalmádena
Verblijf in het 3-sterren hotel Alay, ideaal gelegen aan de sfeervolle haven van Benalmádena en op steenworp afstand van het strand.
Faciliteiten: receptie, lift, internet, bar met buitenterras, (buffet)restaurant, tennisbaan en zwembad met ligweide. Onze airconditioned kamers met balkon zijn van alle gemakken voorzien.
Hotel Alay ***
Avenida de Alay, 5
29630 Benalmádena,
Málaga, Espańa
0034 952 44 14 40
 Internetwww.hotelalay.com
 Google mapsBenalmádena
 WikipediaBenalmádena
dag 1, dinsdag 23 september
VluchtnummerVertrekAankomst
HV 611716.30 uur19.30 uur
Vlucht met Transavia naar Malaga en tranfer naar Hotel Alay in Benalmádena
dag 2, woensdag 24 september
Excursie naar Sevilla: parel van de Guadalquivir en stad van flamenco, sinaasappelbomen en tapas.
Hoogtepunt is het bezoek aan de indrukwekkende kathedraal, die door Unesco op de lijst van werelderfgoed is geplaatst, met de klokkentoren Giralda; van ver al zichtbaar. In de kathedraal staat het praalgraf van Christoffel Columbus.
 Google mapsSevilla
 WikipediaSevilla
 InternetSevilla kathedraal 
 WikipediaKathedraal van Sevilla
dag 3, donderdag 25 september
De excursie naar Gibraltar is wegens stakingen verplaatst naar dag 9.
Vrije dag.
dag 4, vrijdag 25 september
Naar Ronda, het prototype van een ‘Pueblo Blanco’, indrukwekkend gelegen op de rand van een groot plateau, waarin het water een diepe kloof heeft uitgesneden. We zien de blikvangers: de kathedraal Santa Maria la Mayor en de imposante boogbrug uit de 18e eeuw. Via Mijas, een oogstrelend wit dorp dat als een amfitheater tegen een berg is gedrapeerd, gaan we terug naar Benalmádena.
 Google mapsRonda
 WikipediaRonda
dag 5, zaterdag 27 september
Vrije dag.
Ongeveer de helft van de groep gaat met de bus naar Malaga en wandelt door het centrum met bezoeken aan enkele bezienswaardigheden.
De kathedraal van Malaga is ontworpen door Diego de Siloe en gebouwd tussen 1528 en 1782, in het centrum, op de plek waar in de achtste eeuw nog een moskee stond.
 Google mapsMalaga
 WikipediaMalaga
dag 6, zondag 28 september
Zondag: kerkdienst, verder vrij.
dag 7, maandag 29 september
Excursie naar Cordoba, eens het centrum van Moorse en joodse cultuur. Het hoogtepunt is ons bezoek aan 'La Mezquita', de moskee die herinnert aan deze periode. Midden in de moskee werd de Santa Iglesia kathedraal gebouwd wat het geheel een surrealistische karakter geeft. Verder genieten we van het oude centrum met zijn kronkelende straatjes opgefleurd door bloemrijke patio's.
 Google mapsCordoba
 WikipediaCordoba
 InternetCordoba kathedraal 
 Internetbrochure kathedraal 
dag 8, dinsdag 30 september
Naar Granada, naar men zegt de mooiste stad van Andalusië. Vanzelfsprekend bezoeken we het Moorse sprookjespaleis, het Alhambra inclusief het Generalife: een stad met islamitische en christelijke paleizen, geurende tuinen, forten en baden, geheel omgeven door dikke muren. Na de lunch kunnen we op eigen gelegenheid een kijkje nemen in het Albaycín, de oude Arabische wijk met een netwerk van kronkelstraatjes waar de geschiedenis op straat ligt.
 Google mapsGranada
 WikipediaGranada
dag 9, woensdag 1 oktober
Dagtocht naar Gibraltar, de Britse kolonie. Per minibus bekijken we de Rots van Gibraltar, daar waar de laatste in het wild levende apen, de staartloze Magots, te bewonderen zijn. We geniet van de uitzichten.
's Avonds wordt door 11 personen een bezoek gebracht aan het optreden van een flamencogroep in Torremolinos.
 Google mapsGibraltar
 WikipediaGibraltar
dag 10, donderdag 2 oktober
Een ontspannen laatste dag. We gaan gaat naar Frigiliana, een van de best bewaarde Moorse plaatsjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vervolgens gaan we naar Nerja waar we een wandeling maken door de prehistorische, ondergrondse 'kathedraal'. Tot slot gaan we naar het 'Balcón de Europa' voor een weids uitzicht op de Middellandse Zee.
 Google mapsFrigiliana
 WikipediaFrigiliana
 Google mapsNerja
 WikipediaNerja
 InternetGrotten van Nerja 
dag 11, vrijdag 3 oktober
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.
VluchtnummerVertrekAankomst
HV 611610.40 uur13.45 uur
 InternetMalaga Airport


Andalusië groepsfoto

Uw aanvullingen en suggesties zijn welkom. M.v.g. Frans Jacobs
  Top Print