Reis naar Cyprus 2011

Programma
8-daagse vliegreis: 20 t/m 27 meireisleider
Johan van Olmen


ass. reisleider
Magda van Elburg


chauffeur
Antonius


gids
Joanne
Webpagina's
Cyprus startpagina

Blue Crane Hotel
Bleu Crane (Google Maps)
Cyprus (wikipedia)
Alles over Cyprus
Geschiedenis Cyprus
Landen.net Cyprus
Cyprus (Google Maps)
Cyprus filmpje
Diverse teksten over Cyprus; verzameling Johan van Olmen
Dag 1, vrijdag 20 mei
Vlucht Amsterdam-Paphos en transfer naar Hotel Blue Crane in Limassol.

Landing Paphos 1
Landing Paphos 2
Dag 2, zaterdag 21 mei
Als eerste kennismaking met Cyprus bezoeken we de Grieks-Turkse Hoofdstad Nicosia.
We starten met een korte stadstour o.a. langs de beroemde Famagusta Poort. Vervolgens maken we een wandeling door het Griekse gedeelte en bezoeken de Johannes Kathedraal met prachtige fresco's, het iconenmuseum en het archeologische museum. Vervolgens langs de zogenaamde 'Green Line' naar het Turkse gedeelte voor een bezoek aan de Byzantijnse Aya Sofia, kerk vande Heilige Wijsheid, omgebouwd tot een moskee, en het Buyuk Inn, een prachtige herberg.
Nicosia
Dag 3, zondag 22 mei
Kerkdienst, verder vrij.
Limasol
Dag 4, maandag 23 mei
Vandaag een bijzondere excursie naar het Turkse deel van Cyprus. We bezoeken de oude stadstaat Salamis, ÚÚn van de interessantste archeologische vindplaatsen van het eiland met een theater, hippodrome, agora en gymnasium. Ook verkennen we de oude en verlaten stad Famagusta en het Barnabas klooster, ooit een Byzantijnse kerk en nu een iconenmuseum. Tenslotte naar Larnaca waar we de kerk van de Heilige Lazarus, de eerste bisschop van de stad en de Hala Sultan Tekke, een belangrijk Islamitisch reliekschrijn, bezoeken.
Salamis
Famagusta
Mustafa Pasha Moskee
Saint Barnabas museum
St. Barnabasklooster
Larnaca
Dag 5, dinsdag 24 mei
Vertrek naar het majestueuze Tro÷dosgebergte, waar in de Byzantijnse tijd talloze kerken en kloosters zijn gebouwd. Tien kerken staan op de Unesco-lijst van beschermde monumenten. We bezoeken er twee. Ook gaan we naar het grootste en voornaamste klooster van Cyrus, het Kykkos klooster, dat een gouden Maria-icoon bezit.
Troodosgebergte
Dag 6, woensdag 25 mei
Vandaag een bezoek aan Petra tou Romlou, de geboorteplaats van de godin Aphrodite waar de mythologie voor ons gaat leven. Deze dag staat verder in het teken van de oude stad Paphos, die in zijn geheel op de lijst van beschermd cultureel erfgoed staat en een waar openluchtmuseum is. We bezoeken het klooster van Neofytos met fresco's uit de 12e en 15e eeuw. Ook gaan we naar de koningsgraven uit de voor-christelijke periode en bezoeken we de Khryssopolltissa kerk, waar we de zuil van de apostel Paulus aantreffen. Tenslotte bekijken we de schitterende moza´kvloeren in de villa's van Dionysos, Theseus en Aion.
Aphrodite
Paphos
Paphos (film)
Dag 7, donderdag 26 mei
Eerst rijden we naar het Kolossi kasteel uit de 13e eeuw, hoofdkwartier van de Johannieters van Jeruzalem, de ru´nes van de stadstaat Kourion, met een prachtig bewaard gebleven Grieks-Romeins theater. Daarna rijden we naar Omodos, een wijndorp waar het klooster van het Heilige kruis ligt.

Rots van Aphrodite
Kourion
Dag 8, vrijdag 27 mei
Transfer naar het vliegveld van Paphos en terugvlucht naar Amsterdam.
Opstijgen Paphos
Als U voor aanvullingen van deze pagina kunt zorgen, stuur die dan naar: f.jacobs@chello.nl

Bij voorbaat dank.
Frans Jacobs


Dhr. G. Rijkers Mw. T. Rijkers Mw. T. Brouwers Dhr. J. v. Kessel Mw. R. van den Boom Mw. T. van Dijck Mw. L. Spelbrink Mw. T. Bouten Dhr. J. Jans Mw. T. van Kraaij Mw. A. Deelen Mw. C. van de Wiel Mw. J. Jans Mw. H. Rovers Mw. A. Hubregtse Dhr. G. Bouten Mw. M. Hermans Mw. J. Ooms Mw. R. van den Reek Mw. W. Geelen Dhr. F. van den Reek Dhr. D. Lauwers Mw. H. van der Weide Chauffeur: Wally Dhr. G. Bouten Mw. J. van Moorsel Mw. J. Lauwers Mw. H. S÷hngen Dhr. A. Michels Mw. J. van Hoof Dhr. P. Schriks Dhr. F. Coolen Mw. A. Michels Mw. B. Rijkers Mw. D. Verschuren Mw. B. SchatorjÚ Mw. K. van de Heijden Dhr. T. Heling Dhr. G. Verstappen Mw. L. Verstappen Mw. M. van de Heijden Mw. G. van Melis Mw. J. Slegers Mw. E. van de Westerlo Mw. G. van den Baar Dhr. J. SchatorjÚ Dhr. C. Moret Mw. J. Moret Mw. J. Stockx Dhr. S. van de Heijden Mw. M. van de Heijden Mw. I. Jacobs Dhr. F. Jacobs Dhr. F. Stockx Mw. B. Schriks Mw. E. Biemans Mw. M. Dekkers Gids: Kees van Duin Mw. J. Rooijakkers Mw. M. van Bree Reisleider: Johan van Olmen